Elokuva: Väri avaruudesta (2010)

Meteoriitti iskeytyy saksalaisen kylän syrjäisen maatilan pellolle. Kovista yrityksistä huolimatta tiedemiehillä on vaikeuksia luokitella sen koostumusta tai edes saada näytteitä säilymään. Pian maatilalla alkaa tapahtua kaikenlaista kummallista ja kyläläiset alkavat karttaa paikkaa.

Vuosia myöhemmin kylään saapuu amerikkalainen. Hän uskoo isänsä tulleen seudulle. Tämä oli sodan loputtua käynyt alueella ja sillä oli hänelle joku erityinen merkitys, jonka tähden hän on vielä myöhemmin palannut alueelle. Amerikkalainen tapaa paikallisen miehen, joka muistaa kohdanneensa hänen isänsä sotilaspuvussaan vuosikymmeniä aiemmin.

Miten meteoriitti liittyy kadonneeseen isään? Ja miksi paikallisesta olisi hyvä, että hänen ja amerikkalaisen isän kohtaamisenpaikka vuosikymmenten takaa vain huuhtoituisi veden alle alueella käynnissä olevien patoamistöiden myötä?

Kauhuelokuvilla on joku aivan erityinen paikka sydämessäni – etenkin kotikutoisilla sellaisilla. Ja jopa suoranaisen huonoilla. Odotukseni eivät olleet korkealla Huan Vun H. P. Lovecraft -sovitusta kohtaan. Väri avaruudesta yllätti kuitenkin positiivisesti.

2000-luvun mustavalkoiset taide-elokuvat ovat lajityyppi, jota normaalisti vierastan. Hymyilevä mies (2016) kuitenkin osoitti, että värin vähyys ei välttämättä huononna elokuvaa. Ilman Olli Mäen elämän onnellisimmasta päivästä kertovaa elokuvaa en ehkä olisikaan antanut Väri avaruudesta -elokuvalle mahdollisuutta.

Saksankielinen elokuva on alussa hieman sekavan oloinen ja vaatii huomattavasti enemmän keskittymistä ensimmäisen kahden minuutin kuin seuraavan kahdenkymmenen aikana. Mustavalkoisuuden valinta alkaa tulla ymmärrettäväksi hiljakseen. Elokuvalta on varmaankin haettu autenttisuuden tuntua, haluttu sijoittaa se lähelle tapahtuma-ajankohtaa ja Lovecraftin omaa aikaa. Lavastuksen budjetti on varmaankin myös vaikuttanut valintaan. Tätä päätelmää tukee se, että henkilöhahmojen vaatteiden modernit leikkaukset häiritsivät itseäni monessa kohdassa.

Tuotantotaso ei ole kovin korkea, mutta käytössä olevista resursseista on varmaan otettu kaikki irti. Elokuva sopii pieneen indie-nälkään aivan hyvin.

Väri avaruudesta (2010)
1 h 26 min
Ohjaaja: Huan Vu
Käsikirjoittajat: Huan Vu, H. P. Lovecraft (novelli)
Alkuperäinen nimi: Die Farbe

Kuva: Amazon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s